JARNÉ MENUJARNÉ MENU
špeciálna sezónna ponuka šéfkuchára


Polievka

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Uhorkové gazpacho s údeným lososom

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 4, 7, 10

 

Gazpacho [gazpačo] je španielská zeleninová polievka, podávaná za studena – najlepšie vychladená, pôvodom z Andalúzie.
Gazpacho je pre svoju osviežujúcu chuť poplulárne predovšetkým v teplých oblastiach sveta a počas leta. Existuje mnoho receptov na prípravu tohto druhu polievky aj množstvo spôsobov jej prípravy.

Hlavné jedlo – ponuka 1

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Grilovaný ribeye steak na blanšírovanej špargli podávaný s pečeným bryndzovým zemiakom, slaninkovým chipsom a demi glace omáčkou

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 9, 7

 

Rib-eye steak – výrez z hornej časti predného rebra – rib-eye obsahuje viac tuku, čo mu avšak dodáva špecifickú chuť a šťavnatosť. Ide o steak bez kosti, steak z tej istej časti hovädzieho s kosťou sa nazýva rib steak.

Hlavné jedlo – ponuka 2

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Grilované kačacie prsičká sous vide na listovom šalátiku s hruškami, karamelizovanou cibuľkou, vlašskými orechami a cesnakovým chlebíkom

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 1, 8

 
Sous-Vide – metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Názov Sous-Vide (su vít) pochádza z francúzštiny a v preklade znamená “vo vákuu”. Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny, a dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie. A prináša aj mnoho ďaľších výhod.

Hlavné jedlo – ponuka 3

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Špagety s grilovanými krevetami, mladým špenátom, chilli, cesnakom, olivovým olejom a parmezánom

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 1, 2, 7

 

Svieži dezert

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Čerstvé jahody so šľahačkou

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 7

 
Chuť, vôňu a vlastnosti čerstvých jahôd nejde ničím nahradiť. Vôňa rôznych náhražok sa im ani zďaleka nevyrovná a dovážané jahody zo supermarketov sú len ich chabou náhradou mimo jahodovú sezónu.
Hlavné pozitíva čerstvých jahôd:
  1. Jahody majú vysoký obsah vlákniny
  2. Jahody majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín
  3. Jahody majú nízky obsah kalórií a sacharidov
  4. Jahody znížujú zápaly
  5. Jahody sú výborné na pleť

 

Vážení klienti.

Rešpektujúc aktuálne platné nariadenia Ústredného krízového štábu SR
pri boji so šíriacou sa pandémiou ochorenia COVID-19 bude naše zariadenie

ZATVORENÉ od 15.10.2020 do odvolania.

Za pochopenie Vám ďakujeme a tešíme sa na skoré spoločné a slobodné stretnutie.
Buďme zodpovední.

kolektív zariadenia MERRYS