RESTAURANTRESTAURANT
MENU

 

 

Predjedlá

 

Terina z kačacích pečienok s malinovým želé,
jablkovým chutney a domácim pečivom

Paradajková „brusketa“ podávaná na cesnakovom chlebíku
s olivovým olejom a balkánskym syrom

Gratinovaná mozzarella, plnená sušenými paradajkami s bazalkou
v prosciutto na rukolovom šalátiku s píniovými orieškami

Cviklové carpaccio s kozím syrom,
balzamikom a olivovým olejom

Tataráčik z údeného lososa s kaparami
podávaný s domácim cesnakovým chlebom

Tatársky biftek / len na objednávku

 

Polievky

 

Slepačí alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami
/ podľa ponuky dňa

Cesnaková polievka s opraženým chlebíkom a údeným syrom

Česká kulajda so strateným vajíčkom

Ruský boršč so smotanou

 

Ponuka šéfkuchára

 

Kurací steak na grile podávaný s anglickou zeleninou,
varenými baby zemiačikmi a bylinkovým maslom

Bravčové medailónky na grile  podávané s bryndzovými gnocchi
s pažítkou a slaninovým chipsom

Grilované kuracie prsíčka  „Supreme“ podávané s pečenými zemiačikmi
na rozmaríne, preliate pórovo-gorgonzolovou omáčkou so šampiňónmi

Bravčové líčka na čiernom pive a majoráne,
podávané so zemiakovým pyré,  restovanými hubami a cibuľovou slamou

Grilovaná bravčová panenka sous vide s  grilovanou zeleninou,
pečené zemiaky s rozmarínom a pepper omáčkou s brandy

Ragú z diviny na červenom víne podávané so žemľovou knedľou

Ruský hovädzí stroganov podávaný s basmati ryžou alebo hranolkami s petržlenom

Steak sendvič /ciabatta, mäsko podľa výberu, čedar, karamelizovaná cibuľka,
rinský šalát, paradajka, dresing, zemiakové hranolčeky
Na výber:   kurací steak / bravčová panenka / hovädzia sviečková

Bravčová kotleta „sous vide“ na grile
podávaná na teplom zemiakovom šaláte preliata dijonskou omáčkou

Konfitované kačacie stehno na červenej kapuste s jablkami,
zemiakové lokše mastené  maslom

Pečené kačacie prsíčka sous vide, preliate šípkovo-pomarančovou omáčkou,
zemiakové rösty a marinovaná hruška s lesným ovocím

Jahňacie lýtko na červenom víne so zeleninou,
podávané na krémovom špenáte  s cesnakom, rozmarínové zemiačiky

Jelení steak „sous vide“ na kukuričnej polente s rozmarínom
preliaty portskou omáčkou, glazúrovaná šalotka s brusnicami

 

Steaky

 

Hovädzí steak zo sviečkovice

Ribeye steak

OMÁČKY KU STEAKOM NA VÝBER

– Pepper omáčka s brandy – Hubová omáčka –  Gorgonzolová /syrová/ omáčka
– Brusnicová omáčka – Demi glace omáčka –

Spôsob prípravy steaku:

Blue Rare /krvavý steak/ – Medium Rare /stredne krvavý steak/
Medium /stredne prepečený steak/ – Medium Well Done /takmer prepečený/
Well Done /prepečený/ –

 

Ryby

 

Grilované krevety s cesnakom v maslovo-vínovej omáčke
podávané s cuketou, sušenými paradajkami a pečivom

Grilovaný filet z lososa podávaný s baby zemiačikmi,
mladou zelenou fazuľkou a šafránovou omáčkou

Pečený zubáč v slaninke so špenátom
podávaný na tekvicovom hokkaido pyré

 

Naše slovenské jedlá

 

Domáce tatarčané pirohy s tvarohom, maslo, cibuľka

Vyprážaný syr, hranolky, tatárska omáčka

Vyprážaný bravčový rezeň, podávaný s varenými zemiakmi
s maslom a petržlenom

Kuracie pečienky s flambovanými jablkami, zemiakové lokše

Pomaly pečené bravčové rebierka
podávané so zemiakovými nokmi s kyslou kapustou

 

Cestoviny

 

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, gorgonzolou
a brokolicou v smotanovej omáčke

Cestoviny s kuracím mäsom, hubovou omáčkou a parmezánom

Zemiakové gnocchi s grilovanou panenkou, sušenými paradajkami,
čiernymi olivami, čerstvým špenátom a parmezánom

Tagliatelle s údeným lososom, red pestom, grilovanou cuketou,
chilli smotanou a parmezánom

Papardelle s hovädzou sviečkovicou v smotanovo-paradajkovej
omáčke s chilli, parmezánom a rukolou

 

 Šaláty

 

Cézar šalát s grilovaným kuracím mäsom, vareným vajíčkom,
cesnakovými krutónmi, opečenou slaninkou a parmezánovými hoblinami

Mix listových šalátov s grilovaným balkánskym syrom
v prosciute s brusnicami a cesnakovou hriankou

Zapečený kozí syr v lístkovom ceste podávaný s listovým šalátom,
karamelizovanými vlašskými orechmi s brusnicami

Miešaný zeleninový šalát s grilovanou hovädzou sviečkovou,
syrom gorgonzola, sezónnym ovocím, vlašskými orechmi
a francúzskym dressingom

Zeleninový šalát, pečené kačacie prsia „sous vide“ s hruškami,
karamelizovanou cibuľkou, vlašskými orechmi
a cesnakovou hriankou

 

Rizoto

 

Rizoto so sušenými paradajkami, špenátom a parmezánom

Hubové rizoto s parmezánom na bielom víne

Pikantné krémové rizoto s paradajkami, tigrými krevetami,
čerstvým špenátom a parmezánom

 

Detské menu

 

Slepačí vývar s cestovinou, mäskom a zeleninou

Paradajkový krém so šľahačkou

. . . . .

Varené pirohy plnené zemiakmi, opraženou cibuľkou a smotanou

Špagety pomodoro s parmezánom

Šunkovo-syrový toust s hranolčekmi a kečupom

Vyprážané kuracie nugetky, varené baby zemiačiky s maslom

Prírodné kuracie prsia, dusená ryža

Vyprážaný syr, uvarené baby zemiačiky, kečup alebo tatárska
omáčka

Široké rezance s tvarohom

Losos na masle so zemiakovým pyré

 

Dezerty

 

Zmrzlinový pohár so šľahačkou a ovocím

Palacinky s ovocím, čokoládou a šľahačkou

Čokoládový fondant s lesným ovocím

Zemiakové šúľance s makom a jahodovým džemom

Vanilková „PANNA COTTA“ s lesným ovocím

Citrónový cheesecake s malinami

Štrúdľa / podľa ponuky