RESTAURANTRESTAURANT
MENU

 

Predjedlá

 

Terina z kačacích pečienok s malinovým želé, jablkovým chutney a domácim pečivom

Gratinovaná mozzarella plnená sušenými paradajkami s bazalkou v prosciutto na rukolovom šalátiku s píniovými orieškami

Tataráčik z údeného lososa s kaparami podávaný s domácim cesnakovým chlebom

Cviklové carpaccio s kozím syrom, balzamikom a olivovým olejom

Tatársky biftek / len na objednávku

 

Polievky

 

Slepačí alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami / podľa ponuky dňa

Česká kulajda so strateným vajíčkom

Domáca kapustnica s údeninou a hubami podávaná s kyslou smotanou

Cesnaková polievka s opraženým chlebíkom a údeným syrom

 

Ponuka šéfkuchára

 

Grilovaná bravčová panenka sous vide s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky s rozmarínom a pepper omáčkou s brandy

Jahňacie lýtko na červenom víne so zeleninou, podávané na krémovom špenáte s cesnakom, rozmarínové zemiačiky

Konfitované kačacie stehno na červenej kapuste s jablkami, zemiakové lokše mastené maslom

Bravčové medailónky na grile podávané s bryndzovými gnocchi s pažítkou a slaninovým chipsom

Ragú z diviny na červenom víne podávané so žemľovou knedľou

Kuracie pikantné ragú s chorizom, sezónnou zeleninou a basmati ryžou

Srnčí chrbát sous vide na kukuričnej polente s rozmarínom preliaty portskou omáčkou, glazúrovaná šalotka s brusnicami

Pečené kačacie prsíčka sous vide, preliate šípkovo-pomarančovou omáčkou, zemiakové rösty a marinovaná hruška s lesným ovocím

Ruský hovädzí stroganov podávaný s basmati ryžou alebo hranolkami s petržlenom

Bravčové líčka na čiernom pive a majoráne, podávané so zemiakovým pyré, restovanými hubami a cibuľovou slamou

Grilované kuracie prsíčka „Supreme“ s grilovanou zeleninou podávané na hokkaido tekvicovom pyré s demi glace omáčkou

 

Steaky

 

Hovädzí steak zo sviečkovice

Ribeye steak

 

OMÁČKY KU STEAKOM

Pepper omáčka s brandy
Hubová omáčka
Gorgonzolová /syrová/ omáčka
Brusnicová omáčka
Demi glace omáčka

 

Spôsob prípravy steaku:

Raw /surový steak/ – Blue Rare /krvavý steak/ – Medium Rare /stredne krvavý steak/ – Medium /stredne prepečený steak/ – Medium Well Done /takmer prepečený/ – Well Done /prepečený/

 

Ryby

 

Grilovaný filet z lososa podávaný s baby zemiačikmi, mladou zelenou fazuľkou a šafránovou omáčkou

Pečený zubáč na masle s paradajkovo-olivovou caponatou a zemiakovým pyré

Vyprážaný filet z tresky podávaný s ľahkým šalátikom, steakovými hranolkami a studenou dijonskou omáčkou

 

Naše slovenské jedlá

 

Vyprážaný bravčový rezeň, podávaný s varenými zemiakmi s maslom a petržlenom

Zemiakové knedlíčky plnené údeným mäsom podávané na kyslej kapuste so slaninkou

Domáce tatarčané pirohy s tvarohom, maslo, cibuľka

Kuracie pečienky s flambovanými jablkami, zemiakové lokše

Vyprážaný syr, hranolky, tatárska omáčka

 

Cestoviny

 

Zemiakové gnocchi s grilovanou panenkou, sušenými paradajkami, čiernymi olivami, čerstvým špenátom a parmezánom

Penne s gorgonzolovou omáčkou, hroznom a píniovými orieškami

Tagliatelle s údeným lososom, red pestom, grilovanou cuketou, chilli smotanou a parmezánom

Cestoviny s kuracím mäsom, hubovou omáčkou a parmezánom

 

 Šaláty

 

Zapečený kozí syr v lístkovom ceste podávaný s listovým šalátom, karamelizovanými vlašskými orechmi s brusnicami

Cézar šalát s grilovaným kuracím mäsom, vareným vajíčkom, cesnakovými krutónmi, opečenou slaninkou a parmezánovými hoblinami

Miešaný zeleninový šalát s grilovanou hovädzou sviečkovou, syrom gorgonzola, sezónnym ovocím, vlašskými orechmi a francúzskym dressingom

Mix listových šalátov s plátkami údeného lososa, avokádom, cherry paradajkami a krutónmi z čierneho chleba, dijonský dressing

Grécky šalát so syrom feta

 

Rizoto

 

Pikantné krémové rizoto s paradajkami, tigrými krevetami, čerstvým špenátom a parmezánom

Hubové rizoto s parmezánom na bielom víne

Rizoto so sušenými paradajkami, špenátom a parmezánom

 

Detské menu

 

Špenátová polievka /Shrek/

Paradajkový krém so šľahačkou

. . . . .

Kuracie prsíčka s marhuľovou omáčkou, dusená ryža

Špagety pomodoro s parmezánom

Vyprážaný syr, uvarené baby zemiačiky, kečup alebo tatárska omáčka

Varené pirohy plnené zemiakmi, opraženou cibuľkou a smotanou

Palacinky s ovocím, čokoládou a šľahačkou

Losos na masle so zemiakovým pyré

 

Dezerty

 

Čokoládový fondant s lesným ovocím

Citrónový cheesecake s malinami

Créme brulée

Zemiakové šúľance s makom a jahodovým džemom

Štrúdľa / podľa ponuky

Zmrzlina / podľa ponuky