REŠTAURÁCIA
ZATVORENÁ
Terina z kačacích pečienok s malinovým želé,
jablkovým chutney a domácim pečivom
Paradajková „brusketa“ podávaná na cesnakovom chlebíku
s olivovým olejom a balkánskym syrom
Gratinovaná mozzarella, plnená sušenými paradajkami s bazalkou
v prosciutto na rukolovom šalátiku s píniovými orieškami
Cviklové carpaccio s kozím syrom,
balzamikom a olivovým olejom
Tataráčik z údeného lososa s kaparami
podávaný s domácim cesnakovým chlebom
Tatársky biftek / len na objednávku
Slepačí alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami
/ podľa ponuky dňa
Cesnaková polievka s opraženým chlebíkom a údeným syrom
Česká kulajda so strateným vajíčkom
Ruský boršč so smotanou
Kurací steak na grile podávaný s anglickou zeleninou,
varenými baby zemiačikmi a bylinkovým maslom
Bravčové medailónky na grile podávané s bryndzovými gnocchi
s pažítkou a slaninovým chipsom
Grilované kuracie prsíčka „Supreme“ podávané s pečenými zemiačikmi
na rozmaríne, preliate pórovo-gorgonzolovou omáčkou so šampiňónmi
Bravčové líčka na čiernom pive a majoráne,
podávané so zemiakovým pyré, restovanými hubami a cibuľovou slamou
Grilovaná bravčová panenka sous vide s grilovanou zeleninou,
pečené zemiaky s rozmarínom a pepper omáčkou s brandy
Ragú z diviny na červenom víne podávané so žemľovou knedľou
Ruský hovädzí stroganov podávaný s basmati ryžou alebo hranolkami s petržlenom
Steak sendvič /ciabatta, mäsko podľa výberu, čedar, karamelizovaná cibuľka,
rinský šalát, paradajka, dresing, zemiakové hranolčeky
Na výber: kurací steak / bravčová panenka / hovädzia sviečková
Bravčová kotleta „sous vide“ na grile
podávaná na teplom zemiakovom šaláte preliata dijonskou omáčkou
Konfitované kačacie stehno na červenej kapuste s jablkami,
zemiakové lokše mastené maslom
Pečené kačacie prsíčka sous vide, preliate šípkovo-pomarančovou omáčkou,
zemiakové rösty a marinovaná hruška s lesným ovocím
Jahňacie lýtko na červenom víne so zeleninou,
podávané na krémovom špenáte s cesnakom, rozmarínové zemiačiky
Jelení steak „sous vide“ na kukuričnej polente s rozmarínom
preliaty portskou omáčkou, glazúrovaná šalotka s brusnicami
Hovädzí steak zo sviečkovice
Ribeye steak
OMÁČKY KU STEAKOM NA VÝBER
– Pepper omáčka s brandy – Hubová omáčka – Gorgonzolová /syrová/ omáčka
– Brusnicová omáčka – Demi glace omáčka –
Spôsob prípravy steaku:
– Blue Rare /krvavý steak/ – Medium Rare /stredne krvavý steak/
– Medium /stredne prepečený steak/ – Medium Well Done /takmer prepečený/
– Well Done /prepečený/ –
Grilované krevety s cesnakom v maslovo-vínovej omáčke
podávané s cuketou, sušenými paradajkami a pečivom
Grilovaný filet z lososa podávaný s baby zemiačikmi,
mladou zelenou fazuľkou a šafránovou omáčkou
Pečený zubáč v slaninke so špenátom
podávaný na tekvicovom hokkaido pyré
Domáce tatarčané pirohy s tvarohom, maslo, cibuľka
Vyprážaný syr, hranolky, tatárska omáčka
Vyprážaný bravčový rezeň, podávaný s varenými zemiakmi
s maslom a petržlenom
Kuracie pečienky s flambovanými jablkami, zemiakové lokše
Pomaly pečené bravčové rebierka
podávané so zemiakovými nokmi s kyslou kapustou
Zapekané cestoviny s kuracím mäsom, gorgonzolou
a brokolicou v smotanovej omáčke
Cestoviny s kuracím mäsom, hubovou omáčkou a parmezánom
Zemiakové gnocchi s grilovanou panenkou, sušenými paradajkami,
čiernymi olivami, čerstvým špenátom a parmezánom
Tagliatelle s údeným lososom, red pestom, grilovanou cuketou,
chilli smotanou a parmezánom
Papardelle s hovädzou sviečkovicou v smotanovo-paradajkovej
omáčke s chilli, parmezánom a rukolou
Cézar šalát s grilovaným kuracím mäsom, vareným vajíčkom,
cesnakovými krutónmi, opečenou slaninkou a parmezánovými hoblinami
Mix listových šalátov s grilovaným balkánskym syrom
v prosciute s brusnicami a cesnakovou hriankou
Zapečený kozí syr v lístkovom ceste podávaný s listovým šalátom,
karamelizovanými vlašskými orechmi s brusnicami
Miešaný zeleninový šalát s grilovanou hovädzou sviečkovou,
syrom gorgonzola, sezónnym ovocím, vlašskými orechmi
a francúzskym dressingom
Zeleninový šalát, pečené kačacie prsia „sous vide“ s hruškami,
karamelizovanou cibuľkou, vlašskými orechmi
a cesnakovou hriankou
Rizoto so sušenými paradajkami, špenátom a parmezánom
Hubové rizoto s parmezánom na bielom víne
Pikantné krémové rizoto s paradajkami, tigrými krevetami,
čerstvým špenátom a parmezánom
Slepačí vývar s cestovinou, mäskom a zeleninou
Paradajkový krém so šľahačkou
. . . . .
Varené pirohy plnené zemiakmi, opraženou cibuľkou a smotanou
Špagety pomodoro s parmezánom
Šunkovo-syrový toust s hranolčekmi a kečupom
Vyprážané kuracie nugetky, varené baby zemiačiky s maslom
Prírodné kuracie prsia, dusená ryža
Vyprážaný syr, uvarené baby zemiačiky, kečup alebo tatárska
omáčka
Široké rezance s tvarohom
Losos na masle so zemiakovým pyré
Zmrzlinový pohár so šľahačkou a ovocím
Palacinky s ovocím, čokoládou a šľahačkou
Čokoládový fondant s lesným ovocím
Zemiakové šúľance s makom a jahodovým džemom
Vanilková „PANNA COTTA“ s lesným ovocím
Citrónový cheesecake s malinami
Štrúdľa / podľa ponuky
Vážení klienti.
Rešpektujúc aktuálne platné nariadenia Ústredného krízového štábu SR
pri boji so šíriacou sa pandémiou ochorenia COVID-19 bude naše zariadenie
Za pochopenie Vám ďakujeme a tešíme sa na skoré spoločné a slobodné stretnutie.
Buďme zodpovední.
kolektív zariadenia MERRYS