Polievka

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Uhorkové gazpacho s údeným lososom

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 4, 7, 10

 

Gazpacho [gazpačo] je španielská zeleninová polievka, podávaná za studena – najlepšie vychladená, pôvodom z Andalúzie.
Gazpacho je pre svoju osviežujúcu chuť poplulárne predovšetkým v teplých oblastiach sveta a počas leta. Existuje mnoho receptov na prípravu tohto druhu polievky aj množstvo spôsobov jej prípravy.