Hlavné jedlo – ponuka 2

post date6. októbra 2018  •   post categoriesJesenné menu

Konfitovaný bravčový bôčik podávaný so zemiakovo-syrovými kroketami
a slivkovým demi glace

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 1, 7

 
 
Konfitovanie – pomalá príprava pokrmu a jeho uskladnenie, známe i ako nakladanie potravín do tuku, soli alebo dochutenej tekutiny ako oleja či octu, pochádza z francúzskej kuchyne. Je špecialitou najmä juhozápadného Francúzska, kde ide o tradičnú technológiu uchovávania potravín. Samotné sloveso konfitovať, po anglicky confit, pochádza z francúzskeho confire, ktoré je odvodené z latinského pomenovania conficere a znamená vyrobiť, urobiť, pripraviť.