RESTAURANTRESTAURANT
MENU
Predjedlá
Terina z kačacích pečienok s malinovým želé,
jablkovým chutney a domácim pečivom
Gratinovaná mozzarella, plnená sušenými paradajkami s bazalkou
v prosciutto na rukolovom šalátiku s píniovými orieškami
Tataráčik z údeného lososa s kaparami podávaný
s domácim cesnakovým chlebom
Vyprážané krevety v kukuričnej chruste podávané
s mangovočili omáčkou a rucolou
Cviklové carpaccio s kozím syrom, balzamikom
a olivovým olejom
Tatársky biftek
Polievky
Slepačí alebo hovädzí vývar so zeleninou a domácimi rezancami
(podľa ponuky dňa)
Hlivová polievka s domácou cestovinou
Česká kulajda so strateným vajíčkom
Ruský boršč so smotanou
Ponuka šéfkuchára
Bravčové medailónky na grile podávané s bryndzovými gnocchi
s pažítkou a slaninovým chipsom
Grilovaná bravčová panenka sous vide s grilovanou zeleninou,
pečené zemiaky s rozmarínom a pepper omáčkou s
Bravčové líčka na čiernom pive a majoráne, podávané
so zemiakovým pyré, restovanými hubami a cibuľovou slamou
Grilované kuracie prsia „Supreme“ podávané s pečenými zemiačikmi
na rozmaríne, preliate pórovo-gorgonzolovou omáčkou so šampiňónmi
Teľací Wiener schnitzel podávaný s novými zemiačikmi, maslom,
petržlenom a brusnicovým dipom
Ruský hovädzí stroganov podávaný s basmati ryžou
alebo hranolkami s petržlenom
Konfitované kačacie stehno na červenej kapuste s jablkami,
zemiakové lokše mastené maslom
Pečené kačacie prsia sous vide so slivkovou omáčkou, vlašskými orechmi,
zemiakovo-bryndzovými kroketami, slaninový chips
Jahňacie lýtko na červenom víne so zeleninou,
podávané so zemiakovo-špenátovým pyré
Ragú z diviny na červenom víne
podávané so žemľovou knedľou
Steaky
Hovädzí steak zo sviečkovice
Ribeye steak
OMÁČKY KU STEAKOM NA VÝBER
– Pepper omáčka s brandy – Hubová omáčka – Gorgonzolová /syrová/ omáčka
– Brusnicová omáčka – Demi glace omáčka –
Spôsob prípravy steaku:
– Blue Rare /krvavý steak/ – Medium Rare /stredne krvavý steak/
– Medium /stredne prepečený steak/ – Medium Well Done /takmer prepečený/
– Well Done /prepečený/ –
Naše slovenské jedlá
Pomaly pečené bravčové rebierka podávané so zemiakovými nokmi
s kyslou kapustou
Domáce tatarčané pirohy s tvarohom, maslo, cibuľka
Domáce varené pirohy so zemiakmi, maslo, cibuľka
Vyprážaný syr, hranolky, tatárska omáčka
Ryby
Grilovaný filet z lososa podávaný so zemiačikmi,
brokolicou preliaty holandskou omáčkou
Pečený zubáč v slaninke so špenátom podávaný
na tekvicovom hokkaido pyré
Rizotá
Pikantné krémové rizoto s paradajkami, tigrými krevetami,
čerstvým špenátom a parmezánom
Hubové rizoto s parmezánom na bielom víne
Cestoviny
Zemiakové gnocchi s grilovanou panenkou, sušenými paradajkami,
čiernymi olivami, čerstvým špenátom a parmezánom
Špagety s bolonským ragú a parmezánom
Cestoviny s kuracím mäsom, hubovou omáčkou a parmezánom
Tagliatelle s údeným lososom, red pestom, grilovanou cuketou,
chilli smotanou a parmezánom
Šaláty
Zapečený kozí syr v lístkovom ceste podávaný s listovým šalátom,
karamelizovanými vlašskými orechmi s brusnicami
Cézar šalát s grilovaným kuracím mäsom, vareným vajíčkom,
cesnakovými krutónmi, opečenou slaninkou
a parmezánovými hoblinami
Miešaný zeleninový šalát s grilovanou hovädzou sviečkovou,
syrom gorgonzola, sezónnym ovocím, vlašskými orechmi
a francúzskym dressingom
Zeleninový šalát, pečené kačacie prsia „sous vide“ s hruškami,
karamelizovanou cibuľkou, vlašskými orechmi a cesnakovou hriankou
Detské menu
Slepačí vývar s cestovinou, mäskom a zeleninou
Paradajkový krém so šľahačkou
. . . . .
Vyprážané kuracie nugetky, varené zemiačiky s maslom
Špagety pomodoro s parmezánom
Vyprážaný syr, uvarené zemiačiky, kečup alebo tatárska omáčka
Varené pirohy plnené zemiakmi, opraženou cibuľkou a smotanou
Losos na masle so zemiakovým pyré
Dezerty
Čokoládový fondant s lesným ovocím
Citrónový cheesecake s malinami
Vanilková „PANNA COTTA“ s lesným ovocím
Zemiakové šúľance s makom a ovocím
Štrúdľa / podľa aktuálnej ponuky
Zmrzlinový pohár so šľahačkou a ovocím
Obložené misy
Syrová misa s ovocím (len na objednávku)
Talianska misa / údeniny, rukola, sušené paradajky, parmezán (len na objednávku)