Hlavné jedlo – ponuka 3

post date6. októbra 2018  •   post categoriesJesenné menu

Zemiakové gnocchi s jelením ragú a hubami

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 1, 3

 

Ragú je pokrm z  nakrájaného duseného mäsa, vnútorností alebo výnimočne i zeleniny. Podáva sa s hustou omáčkou, ktorá je výsledkom pomalého dusenia. Názov ragú pochádza zo starej fancúžštiny, zo slovesa „ragoûter“, ktoré možno preložiť ako povzdbudiť či nadchnúť chuť.

Gnocchi – taliansky názov pre zemiakové halušky. Príloha ktorá sa vyznačuje jemnou zemiakovou chuťou a mäkkou konzistenciou. Noky sa varia v slanej vode v podobe guličiek alebo šišiek, každý oddelene.