Svieži dezert

post date28. mája 2018  •   post categoriesJarné menu II

Čerstvé jahody so šľahačkou

Zoznam alergénov

1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich

Alergény: 7

 
Chuť, vôňu a vlastnosti čerstvých jahôd nejde ničím nahradiť. Vôňa rôznych náhražok sa im ani zďaleka nevyrovná a dovážané jahody zo supermarketov sú len ich chabou náhradou mimo jahodovú sezónu.
Hlavné pozitíva čerstvých jahôd:
  1. Jahody majú vysoký obsah vlákniny
  2. Jahody majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín
  3. Jahody majú nízky obsah kalórií a sacharidov
  4. Jahody znížujú zápaly
  5. Jahody sú výborné na pleť