Svieži dezert
//merrys.sk/wp-content/uploads/2018/03/restauracia_blured.jpg
!!!
Svieži dezert
28. mája 2018 •
Jarné menu II
Čerstvé jahody so šľahačkou
Zoznam alergénov
1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich
1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich
Alergény: 7
Chuť, vôňu a vlastnosti čerstvých jahôd nejde ničím nahradiť. Vôňa rôznych náhražok sa im ani zďaleka nevyrovná a dovážané jahody zo supermarketov sú len ich chabou náhradou mimo jahodovú sezónu.
Hlavné pozitíva čerstvých jahôd:
- Jahody majú vysoký obsah vlákniny
- Jahody majú vysoký obsah vitamínu C a ďalších živín
- Jahody majú nízky obsah kalórií a sacharidov
- Jahody znížujú zápaly
- Jahody sú výborné na pleť