Jarné menu 2024
//merrys.sk/wp-content/uploads/2018/03/restauracia_blured.jpg
!!!
Jarné menu 2024
26. marca 2024 •
Jarné menu 2024
Predjedlo
150 g Teľacie „Vitello Tonnato“, podávané na opečenej fokači (1, 4, 3)
Polievka
0,33 l Cesnakový krém, podávaný s opečenými krutónmi,
parmezánovým čipsom a olejom z medvedieho cesnaku (1, 7)
Ponuka šéfkuchára
400 g Pečené jarné baby kuriatko, plnené plnkou na zemiakovom
pyré s francúzskou horčicou, grilovanou špargľou,
preliate citrónovo-medovou omáčkou (1, 3, 7, 10)
200 g Hovädzie „TERIYAKI“ – hovädzie mäso restované s pak-choi,
teriyaki omáčkou, zázvorom, cesnakom,
sušeným ovocím a sezamom, podávané s basmati ryžou (11)
350 g Bucatini s tigrími krevetami v krémovej omáčke s čili,
edamame a parmezánom (1, 2, 3, 6, 7)
Dezert
300 g Cviklové lievance, plnené tvarohovým krémom
s ovocím a mätovým sirupom (1, 3, 7)
1. Obilniny obsahujúce lepok
2. Kôrovce a výrobky z nich
3. Vajcia a výrobky z nich
4. Ryby a výrobky z nich
5. Arašidy a výrobky z nich
6. Sójové zrná a výrobky z nich
7. Mlieko a výrobky z neho
8. Orechy
9. Zeler a výrobky z neho
10. Horčica a výrobky z nej
11. Sezamové semená a výrobky z nich
12. Oxid siričitý a siričitany v koncentráciách vyšších ako 10 mg / kg alebo 10 mg/l vyjadrené ako SO2
13. Vlčí bôb a výrobky z neho
14. Mäkkýše a výrobky z nich